Extern vertrouwenspersoon inhuren

Vanzelfsprekend wilt u alles doen om een zo goed mogelijk werkklimaat voor uw medewerkers te creëren en natuurlijk wilt u aan de wet- en regelgeving voldoen en zo hoge boetes voorkomen. Toch? Dan is een extern vertrouwenspersoon inhuren dé oplossing.

Een positieve werksfeer is een absolute must

Een positieve werksfeer en teams die plezierig samenwerken wil elke ondernemer. Dit zorgt namelijk voor een goed functionerende organisatie. Niets is dan ook zorgelijker dan een slechte (onveilige) sfeer in uw organisatie of integriteitsschendingen. Dit zorgt vast en zeker voor verlies van productie en hoger ziekteverzuim. Dat is vast iets wat u graag binnen uw organisatie wilt voorkomen. Het behalen van uw doelstellingen en missie kan enkel succesvol zijn als iedereen prettig, gedreven en vol enthousiasme aan het werk is. Kortom een positieve werksfeer is een absolute must!

Voorkomen is beter dan genezen

Vaak schakelen organisaties pas een vertrouwenspersoon in als het spreekwoordelijk te laat is. Maar hoe voorkom je nu ongewenst gedrag? Dat is een lastige vraag, maar zeker is wel dat het hebben van een goed beleid een duidelijke signaal afgeeft. Je maakt met elkaar duidelijke afspraken over hoe je met elkaar omgaat en wat wel en niet kan en geaccepteerd wordt op de werkvloer. Op die manier is het is dan ook eenvoudiger om elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag.

Waarom een extern vertrouwenspersoon?

De ideale combinatie is een intern en een extern vertrouwenspersoon. Op die manier kunnen uw medewerkers zelf de keuze maken. Ook kan het voor een intern vertrouwenspersoon lastig zijn om na een melding met de dader in een projectgroep te zitten. Als extern vertrouwenspersoon heb ik een onafhankelijke positie en dit zorgt ervoor dat een medewerker makkelijker onbelemmerd kan praten. Incidenten kan je altijd beter aandacht geven, want anders groeien ze.

Uw resultaat

  • U weet zeker dat u voldoet aan de eisen gesteld in de Arbowet.
  • U krijgt (beter) inzicht in wat er speelt op de werkvloer.
  • Uw medewerkers zitten beter in hun vel en zijn productiever door betere samenwerkingen.
  • Minder ziekteverzuim, want de oorzaak van ziekteverzuim zijn vaak conflicten en incidenten.

Klikt u hier als u meer wilt weten over de functie extern vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen.

Klikt u hier als u meer wilt weten over de functie extern vertrouwenspersoon integriteit.

Klik hier voor het beroepsregister LVV

Ik ben beschikbaar voor een consult, telefonisch of persoonlijk.