Een-op-een coaching voor uw ondersteunende diensten

U bent best tevreden over uw secretaresse of personal assistant, maar u zou toch graag zien dat hij/zij op sommige vlakken wat efficiënter werkt. Door alle zaken die per dag opgepakt moeten worden heeft u weinig tijd om hem of haar goed te instrueren of mee te denken over oplossingen. Hoe fijn is het dan als u met een gerust hart uw wensen bij het secretariaat kan neerleggen? U zou ook best een sparringpartner willen zijn, maar helaas ook dat lukt niet binnen uw beschikbare tijd. Ik verleen een-op-een coaching voor uw ondersteunende diensten waardoor de efficiency verbetert, er meer werkplezier bij uw assistent(e) ontstaat en help bij het maken van passende professionele keuzes.

Wat doe ik voor jou als directie- of managementassistente, receptioniste/telefoniste?

  • Allereerst plan ik een kennismaking met jou en je leidinggevende om je hulpvraag te bespreken. Deze hulpvraag wordt onze leidraad.
  • Vervolgens organiseer ik een intakegesprek met jou. Gedurende dit gesprek hoor ik graag meer over ‘waar je vandaan komt’, zowel qua werk als privé. Deze twee zijn namelijk direct met elkaar verbonden. Het kan behulpzaam zijn om terug te blikken en zo te ontdekken wat nodig is om weer een volgende stap te kunnen zetten.
  • Afhankelijk van de hulpvraag zet ik oefeningen, spel en technieken in om ervoor te zorgen dat jouw doelstelling binnen handbereik ligt.
  • Aan het einde van het coachingstraject bespreken we de afronding. Jouw leidinggevende kan vragen om een terugblik op onze gesprekken. Hierbij zal het dan gaan om de stappen die gezet zijn. Onze gesprekken zijn namelijk van vertrouwelijke aard en het is aan jou om aan te geven wat wel/niet gedeeld kan worden.
  • Na 3 maanden plan ik een afspraak om te bespreken hoe het de afgelopen periode gegaan is en om te inventariseren of er nog een vervolg nodig is.

Coaching-op-de-werkplek is een perfecte manier om snel tot de kern te komen

Een-op-een coaching voor uw ondersteunende diensten op de eigen vertrouwde werkplek, kennismaken met de organisatie en de heersende cultuur en de gebruikte werkmethodes is ideaal om te inventariseren of er meer concrete vaardigheden nodig zijn om het werk professioneel te kunnen doen of dat het gaat om het eigen functioneren van de ondersteuner.

Wilt u graag ondersteuning aarzel dan niet om contact op te nemen. Een afspraak is zo Grgld!

Nieuwsgierig naar mijn andere dienstverlening? Bezoek dan de pagina’s:

Interim managementassistente

Ziektevervanging managementassistente – directiesecretaresse

Zwangerschapsvervanging managementassistente – directiesecretaresse

Professionaliseren van secretariaat en front- en backoffice