Professionaliseren van secretariaat of front- en backoffice

“Goedemorgen, kunt u mij doorverbinden met mevrouw De Vries?” Na twee keer verkeerd doorverbonden te zijn krijg ik als antwoord: “Sorry hoor, maar ik weet het hier ook allemaal niet, ze hebben hier hun telefoonlijsten niet op orde”.

“Kan je me even helpen met de vergaderzaal, er komt onverwacht een groep vergaderen”. Antwoord: “Tja, dat is niet mijn probleem, ik ben druk met mijn eigen werk”…

Zomaar twee praktijkvoorbeelden….maar helaas niet mijn enige twee. Regelmatig kom ik bij opdrachtgevers die vragen: “Annelies, wat maakt een groep medewerkers tot een goed team? Hoe zorg ik voor heldere processen en een efficiënte werkwijze? Hoe borg ik de interne klantgerichtheid? We willen echt een betere dienstverlening….Professionaliseren van secretariaat of front- en backoffice levert u als organisatie direct resultaat. Meer kwaliteit levert meer tevreden klanten!

Uw ondersteunende diensten professionaliseren? Grgld!

Professionele managementondersteuning is een wezenlijk onderdeel van het succes van uw organisatie of instelling. Deze ondersteuning is hét visitekaartje van uw bedrijf. Natuurlijk wilt u dan een goed samenwerkend team, een uitstekende dienstverlening, bereikbaarheid en service naar zowel de interne als de externe klant. Maar wat als dit ontbreekt? Als er gedoe is op de werkvloer? Uit onderzoek blijkt dat stress op het werk niet zelden grote gevolgen heeft.

Resultaatgericht upgraden

Om een goed beeld te krijgen van uw organisatie en de manier waarop de ondersteunende diensten werken, loop ik mee met de betreffende teams. Door samen met hen aan het werk te gaan krijg ik snel inzicht in knel- en verbeterpunten. Daarnaast organiseer ik teamsessies, om gezamenlijk persoonlijke en organisatie kernwaarden te definiëren. Ik kom met een verbeterplan en bespreek de verbetervoorstellen met het team. Na mijn interventies werken secretaresses sneller en professioneler, heerst er rust en duidelijkheid bij uw ondersteunende medewerkers. De motivatie is goed en de onderlinge samenwerking verloopt soepel.

U kunt vandaag nog besluiten om uw service te optimaliseren.

Vanzelfsprekend is een afspraak zo Grgld! Klik hier voor mijn contactgegevens.

U wilt weten wat ik nog meer voor u en uw bedrijf kan realiseren? Neem dan een kijkje op:

Interim managementassistente

Ziektevervanging managementassistente – directiesecretaresse

Zwangerschapsvervanging managementassistente – directiesecretaresse